SUP står för Stand Up Paddleboard och är en träningsform som har blivit allt mer populär världen runt. SUP innebär att utövaren står på en speciell surfingbräda och har en paddel som färdmedel.
Med sin smarta design som SUP brädor har, kan du använda din paddle i alla olika typer av vatten. På grund utav detta ges fler möjligheter att bruka din paddelbräda, beroende på vattnet som du har din paddleboard i.
Stand Up Paddleboard
Det viktigaste för SUP är att välja en bra paddleboard. Du kommer att märka stora skillnader med SUP om du har valt en paddle board som passar perfekt för din SUP aktivitet. Paddleboard finns både som uppblåsbar eller i komposit. Till synes är båda alternativen lika, men de har en viss skillnad i form och egenskaper. En hård paddle board är gjord för högre hastighet, har bättre glid och är ett bra alternativ om du vill undvika att blåsa upp din paddle board varje gång och vill ut snabbare i vattnet. Fördelen med en uppblåsbar SUP är att den är enkel att förvara och du kan ha med den på resan och utforska nya vattendrag när du reser.
SUP Yoga
SUP finns i olika varianter och med den specialdesignade paddelbrädan finns alla möjligheter att utveckla träningsformen. Något nytt inom SUP är SUP Yoga som är yoga som utförs på din paddelbräda. Träningsformen SUP Yoga är framtagen i linje med traditionell yoga och som är fokuserad på att kombinera balans och styrketräning på stilla vatten.
PaddleStockholm
I Stockholm trendar träningsformen SUP. I många av Stockholms badplatser har trenden gått från att hyra kajak Stockholm runt till att ta en SUP Stockholm runt. Stand up paddle är en aktivitet som är till för både unga och gamla och som skapat en aktivitet att göra utomhus när det är fint Stockholms väder. Beroende på vilken typ av vatten du än väljer är Stand Up Paddleboard ett bra val som passar för både nybörjaren och experten.